Op dinsdag 2 mei sluit de Jumbo in Zelhem haar deuren om in drie weken de winkel te verbouwen. ”Woensdag 24 mei openen wij om 9:00 uur een ruimere, nieuwe en frisse winkel. Normaal duurt een verbouwing ongeveer tweeënhalve week echter is deze verbouwing nog iets complexer” aldus ondernemer Bouke Hollak.

Aan de achterzijde van de supermarkt is een nieuw gedeelte gebouwd waar kantine, kantoren en trainingsruimtes komen. Het nieuwe gedeelte moet echter nog worden doorgebroken naar het oude gedeelte. Dit kan pas gerealiseerd worden als de winkel dicht is omdat daar nu de machine kamer zit. Daarnaast wordt er een compleet nieuwe riolering aangebracht in de winkel die moet worden ingezaagd in de vloer. ´Dit soort dingen kosten helaas extra tijd,´ zegt Hollak.

De parkeerplaats is inmiddels al uitgebreid met 16 nieuwe plaatsen. Bij die parkeerplaats komt een fietsenstalling voor fietsen van medewerkers. De nieuwe winkel wordt behoorlijk duurzaam. De supermarkt gaat van het gas af en er komen zonnepanelen op het nieuwe dak. Op het oude dak boven de supermarkt is inmiddels een complete sedum daktuin gerealiseerd.

© Foto: Jumbo Hollak Zelhem