Bronckhorst biedt uitbaters van winkels en horecazaken in Hengelo een eenmalige verhuispremie als ze met hun zaak verplaatsen naar het dorpshart. De gemeente wil een levendig centrum creëren rond één locatie in het dorpshart.

De eenmalige bijdrage van 15.000 euro kan volgens de gemeente net een zetje in de rug zijn om te verhuizen. Het ‘levendige dorpshart’ wordt gecreëerd aan de Raadhuisstraat en het noordelijke gedeelte van de Spalstraat. Ondernemers en pandeigenaren die buiten dit gebied liggen met een zaak, in de zogenaamde B- of C-zone, komen in aanmerking voor de verhuispremie. Daarmee kan volgens de gemeente een deel van de verhuis- of inrichtingskosten worden betaald.

Op dit moment ligt het horeca- en winkelaanbod in het dorp verspreid over drie zones, wat volgens de gemeente de ambitie frustreert om een levendig centrum te creëren. In totaal is 75.000 euro beschikbaar voor ondernemers die willen verhuizen naar een nieuw pand. Voor pandeigenaren die hun locatie willen verbouwen ligt in totaal 90.000 euro op de plank. Dit kan bijvoorbeeld worden ingezet om een pand om te vormen tot woning.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8