Modelspoorwegvereniging de Seinpaal Barchem had jarenlang een vaste clubruimte in de Cactus Oase van Bert en Annie van de Meer in Ruurlo. Nadat de eigenaren te kennen hadden gegeven dat de Cactus Oase ging sluiten eind 2022 moest de vereniging op zoek naar een nieuwe locatie.

Na een lange zoektocht en verschillende contacten met diverse instanties meldde zich de ijsvereniging in Eibergen met de vraag of de vereniging interesse had om een deel van de zolder te gebruiken als nieuwe clubruimte. Na enkele gesprekken en overleg met de leden is er uiteindelijk ingestemd om van het aanbod gebruik te maken en zit de modelspoorwegvereniging vanaf eind 2023 op deze locatie in Eibergen. Het betreft een gebouw van de oude voetbalvereniging dat bewaard is gebleven van sloop en door de ijsvereniging is overgenomen.

In de komende maanden na de vakantie zal er gestart gaan worden om de zolder te isoleren, een nieuwe vloer aan te brengen en de wanden te voorzien van wandplaten. Daarnaast zal ook de clubruimte in de oude Cactus Oase afgebroken dienen te worden. In de laatste maanden zijn alle modelbanen, waaronder de grote LGB-modelbaan die door een deel van de Cactus Oase liep, afgebroken en de treinen en rails opgeruimd. In de toekomst is het wellicht weer mogelijk om een nieuwe LGB-modelbaan op te bouwen op het terrein van de ijsvereniging in Eibergen.

© Foto: De Seinpaal