Op de oproep van de gemeente Bronckhorst ‘Wie wil jeugdburgemeester van Bronckhorst worden’ kwamen 6 aanmeldingen. De aanmeldingen zijn voorzien van mooie motivaties en de jury vraagt hen om via een korte presentatie te laten zien waarom zij geschikt zijn voor deze bijzondere ‘baan’. Uit de aanmeldingen kiest de jury een winnaar. De andere deelnemers gaan zitting nemen in het kinderparlement dat de jeugdburgemeester voorzit.

De taak van de jeugdburgemeester van Bronckhorst is leuk, maar ook serieus. De jeugdburgemeester zal bijvoorbeeld samen met de echte burgemeester aanwezig zijn bij enkele speciale activiteiten in de gemeente, zoals de uitreiking van het jaarlijkse jeugdlintje en de dodenherdenking. Daarnaast kunnen kinderen in Bronckhorst bij de jeugdburgemeester terecht als ze ideeën hebben voor de gemeente. De jeugdburgemeester kan deze dan aankaarten bij burgemeester Marianne Besselink.

De verkiezing is op 19 oktober om 15.00 in de raadzaal van het gemeentehuis van Bronckhorst. Deze verkiezing is live te volgen via deze link. De jury bestaat uit burgemeester Besselink, de wethouder onderwijs, een raadslid en de huidige jeugdburgemeester Lisa Ankersmid. De jeugdburgemeester is een jaar jeugdburgemeester. De bekendmaking van de winnaar is rond 16.00 uur. De nieuwe jeugdburgemeester wordt vervolgens tijdens de raadsvergadering op 20 oktober rond 19.30 uur in het gemeentehuis officieel benoemd.

© Foto: Gemeente Bronckhorst (archief)