Een groot deel van de toestellen van De Bloemhof aan de Schurinklaan in Eefde heeft houtrot. Ook beschikken ze niet over de benodigde veiligheidscertificaten. Dit blijkt uit de laatste controles. Daardoor zijn ze onveilig voor spelende kinderen.

De gemeente Lochem heeft Circulus Berkel daarom gevraagd de onveilige toestellen zo snel mogelijk weg te halen. Dat gebeurt deze week. Afgelopen zomer droeg het bestuur van Speeltuinvereniging De Bloemhof het beheer van de speeltuin over aan de gemeente. Begin september legde het bestuur ook haar activiteiten neer. “Ondanks alle inzet van de speeltuinvereniging was dit natuurlijk een lastig besluit. De speeltuin is er al zo lang als ik weet. Veel Eefdenaren hebben er mooie herinneringen aan. Helaas zijn de toestellen te slecht om ze nog te laten repareren. Weghalen is nodig om kinderen er veilig te kunnen laten spelen.” Laat Kernwethouder Lex de Goede weten.

Vanwege de veiligheid is het niet toegestaan voor kinderen om tijdens de werkzaamheden te spelen in de speeltuin. De gemeente onderzoekt nog de mogelijkheden om de speelruimte van De Bloemhof in stand te houden.

© Foto: PlayAdvisor