Wielrenner Coen Vermeltfoort heeft zondag de Ronde van de Achterhoek gewonnen na een massasprint in Aalten. De bijna tweehonderd kilometer lange wielerwedstrijd leidde de wielrenners door acht gemeenten in de regio.

“Ik vind het een hele mooie wedstrijd, dus het is mooi dat ik hem win”, vertelt Vermeltfoort trots. Het bleef tijdens de wielrenwedstrijd droog, wat naast uitzonderlijk ook positief is voor de Ronde van de Achterhoek. “We hebben meestal regen, vandaag gelukkig niet. We hebben heel goed weer gehad”, aldus voorzitter Gerard van Balveren. “Dat betekent dat we op de diverse gravelwegen heel veel stofzand gehad hebben, wat natuurlijk leuk is voor de koers zelf.” Winnaar Vermeltfoort beaamt die woorden: “Het was erg stoffig, dat maakt het wel een beetje tricky, maar ik vind het wel leuk.”

De wielrenners passeerden meerdere gravelstroken en reden onder meer over racecircuit de Varsselring bij Hengelo en over de Peeskesbult bij Beek. De koers werd veertig minuten stilgelegd vanwege een valpartij. De massasprint in Aalten was een prooi voor Vermeltfoort. “Het was niet echt een pure massasprint, volgens mij was het geen grote groep meer”, zegt de wielrenner. “Maar ik had er rekening mee gehouden dat een groep op de streep af zou gaan en ik had er wel vertrouwen in dat ik het dan ook af kon maken.”
Tijdens deze vijfde editie van de Ronde van de Achterhoek waren de start en de finish voor het eerst op dezelfde plek, in Aalten. Voor de organisatie is dat voor herhaling vatbaar. “Maar we willen met de Achterhoekse sportwethouders in conclaaf om te kijken of we dit op deze manier voort kunnen zetten”, legt Van Balveren uit. “Zij zijn, naast de provincie en een aantal grote sponsoren, ook de founders van dit hele gebeuren. Dus we moeten met die mensen ook overleggen, daar gaan we niet alleen over.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8