Afgelopen vrijdag is de vernieuwde Dorpsstraat in Halle officieel geopend. De weg is opnieuw aangelegd, veiliger en klimaatbestendig geworden. Na jaren van voorbereiding (de werkgroep verkeer van het Halle’s Belang was daarin een belangrijke partner voor ons) is het werk sinds dit voorjaar in uitvoering en na ongeveer een half jaar nu gereed. Vorige week is onder andere het laatste stuk geasfalteerd en de belijning aangebracht. Deze week vinden nog wat kleine werkzaamheden langs de rijbaan plaats met een halve rijbaan-afzetting. Doorgaand verkeer kan er dan wel gewoon langs.

Wat gebeurde er de afgelopen tijd? Een volledig nieuwe asfaltrijbaan is aangelegd, de weg is een 30km-weg (was 50km) geworden, mooie, nieuwe trottoirs van gebakken klinkers zijn aangebracht en een duurzame waterafvoer is aangelegd.

De opening bestond uit een wandeling met alle betrokken partijen langs de werkzaamheden. Dit waren een afvaardiging van Halle’s Belang, de provincie en van de gemeente, waaronder wethouder Paul Hofman van verkeer. Ook gingen zij langs bij de school waar de kinderen getrakteerd werden op Autodrop. Bij de schoolroute gingen ze vervolgens graag mee op de foto.

Foto: Gemeente Bronckhorst