Zanger Bennie Jolink komt maandag terug op zijn uitspraak over ‘Asociale Achterlijke Wappie’, waarmee hij doelde op mensen die geen coronavaccinatie nemen. Zijn post op sociale media kwam hem op veel kritiek te staan.

“Nog even voor alle duidelijkheid”, schrijft Jolink maandagochtend op zijn Facebook-pagina. “Ik bedoelde met wappie mensen die protesteren tegen de QRcode en tegen de coronamaatregelen. Zoals Willem Engel c.s..” De 75-jarige zanger schreef afgelopen weekend een bericht waarin hij aangaf dat iedereen die geen coronaprik wil vanaf nu een ‘Asociale Achterlijke Wappie’ ofwel een ‘A.A.W.er’ moet worden genoemd. Dit bericht staat nog steeds op zijn Facebook-pagina.

De tekst kwam Jolink online op veel kritiek te staan. Omroep Gelderland citeert een van de reageerders: ‘Waar is het misgegaan, Bennie? Voor velen en ook voor mij als boer uit Heino ben jij het boegbeeld die opkwam voor de waardigheid van een minderheid in ons land. De plattelanders. De boeren. Jij hebt vele boeren terecht hun trots teruggegeven. Waarom kies jij ervoor om op jouw leeftijd juist een minderheid te ridiculiseren?’