Provincie Gelderland vervangt het asfalt op de Zutphenseweg/ Deventerweg (N348) langs Gorssel, vanaf de Kamperweg tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad. Dit is inclusief de zuidelijke kruising met de Hoofdstraat. De werkzaamheden starten op vrijdag 2 september 20.00 uur en zijn maandag 5 september 6.00 uur afgerond.

Tijdens de werkzaamheden sluit de provincie het wegvak vanaf de kruising met de Hoofdstraat tot aan de kruising met het Nijenbeeksepad af voor gemotoriseerd verkeer. De provincie leidt doorgaand verkeer om via de A1, N332 en de N346. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het bestaande fietspad. Over een lengte van bijna 500 meter vervangt de provincie eerder dan gepland de deklaag van het asfalt. Door de slechte conditie van het asfalt moet de deklaag op zeer korte termijn vervangen worden. Dit onderhoud staat los staat van de besluiten over de inrichting van de provinciale weg tussen Eefde en Gorssel en het naastgelegen fietspad. Provincie Gelderland verkent hier samen met de gemeenten Deventer, Lochem en Zutphen de mogelijkheden.

Het centrum van Gorssel is vanaf de noordelijke kant van de Hoofdweg bereikbaar. De gemeentelijke begraafplaats Gorssel is bereikbaar via de Gorsselse Enkweg vanaf de Kolkweg/ Eefdese Enkweg. De werkzaamheden heeft de provincie in een weekeinde gepland, omdat er dan minder verkeer op de weg rijdt dan op doordeweekse dagen. Op www.bereikbaargelderland.nl staan de actuele afsluitingen en omleidingsroutes. Tijdens de werkzaamheden zijn de bushaltes bereikbaar. De bus rijdt over het fietspad. Verkeersregelaars begeleiden dit zodat het veilig voor fietsers is.