Op achttien plekken in Bronkhorst staan gecombineerde containers voor oud papier en pmd. Omdat deze containers niet meer voldoen, worden ze binnenkort vervangen voor nieuwe containers voor alleen pmd.

De zogenaamde duo-containers zijn oudere containers met twee gescheiden vakken. Één vak voor oud papier en het andere voor pmd (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankpakken). Deze staan veelal bij appartementen. Tegenwoordig wordt er zoveel pmd en ook karton ingeleverd, dat deze containers niet meer voldoen. De containers hebben te weinig opslagmogelijkheid en het legen van de volle containers geeft problemen. Daarom worden de duo-containers vervangen voor nieuwe containers alleen voor pmd. Het papier kan voortaan worden weggebracht naar ondergrondse papiercontainers die verspreid in de gemeente Bronckhorst staan, bijvoorbeeld bij de milieuparkjes.

Wie ruimte heeft om een 240-liter container op eigen terrein te stallen, kan deze ook aanvragen bij Circulus Berkel. De werkzaamheden vinden komende tijd plaats. Bewoners van de betreffende appartementen krijgen vooraf per brief informatie. Meer informatie is te vinden op de website www.circulus.nl of via het telefoonnummer (0900) 95 52.

© Foto: REGIO8 (archief, milieupark Steenderen)