Høken In Toldiek 2012. © Foto: Marian Oosterink

De Verzamelmarkt van het Anhangerschap van de band Normaal die op 29 juni zou plaatsvinden bij museum Smedekinck in Zelhem gaat niet door. 

Er is gebrek aan belangstelling aan de zijde van de standhouders en de onlangs gehouden Normaal Verzamelbeurs bij de DRU in Ulft werd matig bezocht. De Verzamelbeurs zal nu plaatsvinden op 5 januari 2025, tegelijk met de opening van de nieuwe expositie van het Anhangerschap van Normaal bij museum Smedekinck aan de Pluimersdijk 5 in Zelhem. De band Normaal viert in 2025 zijn vijftig jarig bestaan.

De fanclub van de band Normaal, beter bekend als het Anhangerschap, telt een kleine 2.000 leden en staat bekend als nogal fanatiek. Normaal Anhangers die op zoek zijn naar bepaalde parafernalia kunnen nu op 5 januari 2025 hun slag slaan tijdens deze Verzamelmarkt. In de vijf decennia dat de Achterhoekse rockband bestaat, is er nogal veel op de markt gebracht. Met dank aan Bennie Jolink, behalve zanger, gitarist en voorman, ook afgestudeerd kunstenaar en in die hoedanigheid het creatief brein achter de band. Behalve de hoesontwerpen zijn ook de ontwerpen van de T-shits en andere artikelen van zijn hand. En veel fans zijn daar dol op.