De regio Noord-Midden Achterhoek krijgt versterking. Afgelopen zaterdag kregen vijf IVN’ers van de afdeling IVN NMA tijdens een feestelijke bijeenkomst hun diploma uitgereikt.

Anderhalf jaar lang volgden de nieuwe natuurgidsen de intensieve natuurgidsenopleiding. In die periode hadden ze maar liefst 25 theorielessen, 25 praktijklessen en bij natuurwerkgroepen liepen ze stage. De gidsen hebben daardoor de flora en fauna uit de streken grondig leren kennen en kunnen nu hun natuurkennis enthousiast op anderen overbrengen. ”Terwijl ze nog middenin de opleiding zaten, waren ze in deze regio al actief in de ondersteuning bij IVN-wandelingen, jongerenactiviteiten, verenigingsavonden, de website en de nieuwsbrief ’t Schrijvertje. En dat belooft alleen nog maar méér te worden nu ze hun diploma op zak hebben” laat Joke Regouw van IVN Noord-Midden Achterhoek weten.

Voor wie ook meer over natuur en landschap in de regio wil weten start komende september een basis-natuurcursus. In 12 bijeenkomsten, avonden in Barchem en wisselende excursies, passeren 6 onderwerpen de revue: planten, landschap, water, zoogdieren, bomen & struiken en tot slot de herfstverschijnselen. Leden en niet-leden van IVN zijn welkom om deel te nemen en zo hun kennis te vergroten.

© Foto: IVN NMA / Ineke Rood