Met de toenemende temperaturen verwacht Vitens dat het drinkwaterverbruik de komende dagen meer zal toenemen. En met een weersverwachting met temperaturen boven de dertig graden kan er het zogenoemd piekverbruik ontstaan. Daarom vraagt Vitens haar klanten om wijs om te gaan met drinkwater. Met een advertentie, online en in de krant, verspreid over de vijf provincies waar Vitens drinkwater levert geeft het waterbedrijf adviezen hoe je wijs om kan gaan met drinkwater.

De adviezen die worden gegeven gaan over:

-Wijs douchen: zo kort mogelijk.
-Wijs zwemmen: hou het water in een opgezette zwembad schoon en gebruik het zolang mogelijk.
-Wijs sproeien: alleen als het echt nodig is, voor 7.00 en na 22.00 uur.

Naast adviezen over bewust en zuinig drinkwater gebruik heel het jaar door geeft Vitens in deze periode echt gerichtere adviezen aan haar klanten passend bij dit warme weer. Normaal gebruikt een klant 120 liter per persoon dag, dit kan op warme dagen flink oplopen door bijvoorbeeld het vullen van zwembaden of het sproeien van de tuin.

Vitens volgt op warme dagen de vraag en de verdeling van het drinkwater naar haar klanten zeer nauwgezet. Zo verdeelt Vitens het water slim over haar klanten. En in sommige gevallen verlaagt Vitens de druk al iets (nog altijd boven de wettelijke norm) zodat het water eerlijk verdeeld kan worden.

Foto: RTV Ideaal (archief)