In een extra algemene ledenvergadering hebben de Voedselbanken zaterdag hun criteria verruimt om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Het normbedrag is vanaf nu 300 euro per maand voor een eenpersoons huishouden.

Voedselbank Doetinchem helpt elke week ongeveer 220 huishoudens aan een voedselpakket. Door het normbedrag te verhogen kunnen ze beter inspelen op de torenhoge inflatie van voedingsmiddelen. Te veel mensen komen momenteel in de problemen, terwijl de voedselbank gelukkig voldoende aanvoer hebben. “We doen dan ook een oproep aan iedereen om zich vooral aan te melden. Voedsel is er genoeg, maar mensen moeten wel de drempel over.” Bericht de voedselbank Doetinchem. Iedereen kan zelf de criteria raadplegen op de websitewww.voedselbankdoetinchem.nl. Voor een eenpersoonshuishouden is het bedrag nu €300 euro. Voor iedere persoon extra kan daar 110 euro bij worden opgeteld. De aanmelding kunnen mensen voor de eerste weken zelf doen.

vraag een hulpverlener (zorginstelling, bewindvoerder, buurtcoach) om hulp als er vragen zijn omtrent de aanvraag. Iemand die (nog) geen hulpverlener heeft, kan een beroep doen op het Platform Armoedebestrijding Doetinchem www.padoetinchem.nl.