De allereerste Ondernemersprijzen van de Gemeente Bronckhorst zijn woensdag uitgereikt in restaurant De Gouden Karper in Hummelo. Niet alleen de genomineerden kwamen op de avond af, want met 140 ondernemers die te gast waren lijkt het de geboorte van een terugkerend evenement.

“Ik ben echt verrast door de enorme opkomst”, aldus wethouder Antoon Peppelman van Bronckhorst. “Je ziet in ieder geval dat het initiatief door de ondernemers wordt gewaardeerd.” Een jury met onder meer oud-ondernemers, VVD-raadslid Daniëlle Rouwen en regiomanager Wilma Elbertsen van VNO-NCW koos twee winnaars, terwijl er ook een publieksprijs werd uitgereikt. De prijs voor Ondernemer van het Jaar ging naar isolatiebedrijf Takkenkamp Groep uit Zelhem. “Ik weet niet of we uniek zijn, maar we doen met passie ons dagelijkse werk en proberen het iedere dag beter te doen”, zegt algemeen directeur Rick Takkenkamp. “Als je dat oprecht doet met goede energie, kan je dus zo’n prijs winnen.”

Kledingzaak Frederiks by Jessi en Frederiks Mannenmode ging aan de haal met de publieksprijs, terwijl De Wondere Wereld werd verkozen tot Starter van het Jaar. De organisatie uit Vorden verzorgt opvang voor mensen met een verstandelijke beperking, acht bewoners hielpen afgelopen zomer ook nog op festival Mañana Mañana. “Het was al een verrassing dat we genomineerd waren”, vertelt Wilma van Leeuwen namens de organisatie. “Dit is natuurlijk geweldig, we zijn heel blij.”

De winnaars kregen naast een trofee een waardecheque voor een activiteit van de gemeente. Wethouder Peppelman genoot zichtbaar van de avond. Wat hem betreft krijgt het volgend jaar een vervolg: “Ik ben aangenaam verrast door de opkomst, maar ook door de genomineerden. Als je ziet wat voor een mooie plannen ze hebben, zijn het allemaal parels voor de Gemeente Bronckhorst. Als ik naar het enthousiasme kijk, zie ik wel de uitdaging om hiermee door te gaan.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: REGIO8