Dat hondenpoep niet fris is, weet iedereen. Ook dat het voor overlast en irritatie zorgt. Daarom starten 3 inwoners samen met de gemeente, Circulus en Stichting Welzijn Lochem (SWL) een proef. Door een opvallende hondenpoepbak te adopteren voor hun buurt, vragen zij op een positieve manier aandacht voor hondenpoep. De bakken staan een jaar lang op 2 plekken in de gemeente. Een ervan staat aan de Elfuursweg in Gorssel. Samen met de inwoners neemt wethouder Lex de Goede (Openbare Ruimte) deze hondenpoepbak donderdagmiddag 17 november officieel in gebruik.

”Hondenpoep is een van de grootste ergernissen onder onze inwoners. Ondanks de opruimplicht in de bebouwde kom en gewone afvalbakken in de openbare ruimte. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Waar staat je gemeente?’ uit 2021” benadrukt Lex ten Goede van de gemeente Lochem. Daarom bundelden inwoners Ap Peppelenbos, Ymte Groeneveld en Szandra Stijnman hun krachten om samen met de gemeente te bedenken hoe straten hondenpoepvrij kunnen worden. Zo ontstond het idee voor een opvallende hondenpoepbak. De 3 inwoners willen met de speciale hondenpoepbak hondenbezitters aanmoedigen om hun hondenpoep op te ruimen.

Buurten die veel last hebben van hondenpoep kunnen net als de 3 inwoners een hondenpoepbak adopteren. Circulus plaatst de bak. Circulus regelt ook dat een inwoner van de buurt een grijze afvalcontainer krijgt of een pas voor de ondergrondse container. De buurtbewoner houdt in de gaten wanneer de bak vol is en gooit de volle vuilniszak weg. Circulus haalt de hondenpoep op als restafval. De gemeente heeft in totaal 10 bakken, hiervan zijn er nu 2 in gebruik.

© Foto: Gemeente Lochem