Sporthal ’t Jebbink stond afgelopen zaterdag in het teken van de Biggy-reünie: 30 jaar Biggy’s, een groep volleybalsters die 30 jaar geleden Dash dames 1 vormden, jaren samen speelden en nog altijd een hechte groep zijn.

De bijnaam Biggy is ontstaan omdat de meiden destijds al niet piepjong waren en zichzelf het dikke-konten-team gingen noemen, wat uiteindelijk de Biggy’s werd. Het idee van de reünie was om die heerlijke volleybalzaterdag nog eens te herbeleven. Het team speelde een bijzondere thuiswedstrijd tegen een samengesteld team van hun eigen kinderen, een mix van volleyballers en niet-volleyballers. Ondanks dat de ‘moeders’ de techniek nog goed beheersten was de snelheid er na al die jaren er enigszins uit, het werd een mooie, ontroerende en ook spannende wedstrijd die de Biggy’s toch nog nipt wisten te winnen. Jong en oud genoot, aangemoedigd door veel oudgedienden die ook jaren terug iedere thuiswedstrijd op de tribune te vinden waren.

Na de unieke wedstrijd was er een heerlijk buffet en daarna ging het al snel over in een ouderwetse Biggy-afterparty, inclusief vele meezingers, maffe hoedjes en de voetjes van de vloer.

© Foto: Volleybalvereniging Dash