Jan Vreman neemt tot nader order De Graafschap onder zijn hoede. De 56-jarige trainer van De Graafschap Onder-18 neemt het roer als interim-trainer over van Reinier Robbemond, die woensdag zijn ontslag kreeg.

Vreman geldt als een absoluut clubicoon bij De Graafschap. De inwoner van Gendringen fungeerde in 2014 al eens als interim-trainer, na het vertrek van Pieter Huistra uit Doetinchem. Na enkele maanden stelde De Graafschap Vreman aan als hoofdcoach van het eerste. In zijn eerste volledige jaar leidde de voormalig verdediger, die liefst 375 wedstrijden speelde voor De Graafschap, de club naar promotie naar de eredivisie. In de zomer van 2017 ging hij verder bij het beloftenelftal. Vreman wordt nu in principe voor de korte termijn aangesteld, zo schrijft Omroep Gelderland.

De Graafschap gaat op zoek naar een nieuwe trainer en daarbij is Vreman vooralsnog geen optie. De Superboeren proberen in de resterende acht wedstrijden deelname aan de play-offs veilig te stellen. Aanstaande vrijdag begint Vreman aan die missie met een thuiswedstrijd tegen MVV.