Jan Vreman blijft in ieder geval tot het einde van het seizoen de trainer van De Graafschap. Hij werd twee weken geleden aangesteld als de tijdelijke vervanger van de ontslagen Reinier Robbemond.

“Vanuit de selectie hebben we heel duidelijk het signaal gekregen dat zij ook graag rust wilden en met Jan het seizoen af willen maken”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Dat lijkt ons op dit moment ook de beste optie.” Vreman stond in de verloren thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht voor het eerst als interim-trainer langs het veld. Afgelopen vrijdag behaalde hij op bezoek bij FC Eindhoven voor het eerst een overwinning (1-2 winst, red.). De Gendringenaar, normaal trainer van de Onder 18 van De Graafschap, liet eerder weten vereerd te zijn met zijn tijdelijke taak bij het eerste.

De Graafschap speelt nog zes competitiewedstrijden, waarna de play-offs van start gaan. Vreman promoveerde in 2015 als nummer zes nog via de nacompetitie naar de eredivisie, op dit moment staan de Doetinchemmers op een achtste plek. Peter Bijvelds, die vrijdag start als manager voetbalzaken, gaat werken aan een profielschets voor een trainer voor komend seizoen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8