Young Muslim woman wearing hijab doing difficult task on desktop computer asking teacher to help with it

Tot en met maart 2023 komt er weer een groep jonge asielzoekers in een groepsaccommodatie op De Betteld in Zelhem. Op dit moment wordt hard gewerkt aan onder andere een week en dag programma voor de jongeren waarin lessen centraal staan.

De combinatiefunctionarissen van de gemeente Bronckhorst werken een programma uit met bewegingslessen. Het gaat om de lessen sport, spel en ontspanning. De gemeente Bronckhorst is nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om aan een kleine groep, op een laagdrempelige manier, een aantal lessen te geven in taal of het leven in Nederland. Vrijwilligers die zich aanmelden krijgen ondersteuning en coaching om de lessen vorm te geven. Aanmelden kan via het mailadres zelhem@coa.nl. Medewerkers van het COA in De Betteld nemen na aanmelding contact op.

“Naast het week en dagprogramma hebben de jongeren ook tijd voor zichzelf en kom je ze wellicht tegen in de buurt of winkel. De meesten van hen vinden het heel fijn mensen te ontmoeten en met een beetje Engels kun je zomaar in een heel leuk gesprek met ze belanden. We hopen dat we de jongeren net zoals vorig jaar weer kunnen laten zien wat voor mooie samenleving we zijn.” Aldus de gemeente Bronckhorst.

© Foto: Gemeente Bronckhorst