In Vuur en Vlam: de concertnaam voor hun 40-jarig jubileum hadden de vrouwen van Phoenix niet beter kunnen kiezen. Het was een spetterende avond met veel muzikaal vuurwerk in een volle kerk in Brummen.

Tijdens de binnenkomst in een overweldigend versierde kerk vol kartonnen vlammen werd het publiek al verrast door het koperensemble van het HOB, onder leiding van Erik van Hierden. Het koor startte na opkomst voortvarend met lijflied Viva Tutte le Vezzose (leve alle vrouwen). Voorzitter Marit Welmers benadrukte daarna tijdens haar voorwoord nog eens hoe bijzonder het is dat het koor al 40 jaar bestaat: “40 jaar, er is zo veel gebeurd, mensen komen en gaan, ook zijn er vier vrouwen al vanaf het eerste uur lid.

De woorden die in al die jaren van toepassing zijn op ons koor zijn: zingen, verbondenheid, troost en blijdschap. Ik ben er trots op om voorzitter van dit koor te mogen zijn.” Het koor knalde vervolgens We’re gonna put on a show eruit onder leiding van dirigent Alyde Touwen en pianiste Tatiana Laryna.

© Foto: Vrouwenkoor Phoenix