Woensdagavond konden inwoners en ondernemers met de gemeente Doetinchem in gesprek over de toekomst van de spoorzone; het gebied rond het station in Doetinchem. Zo’n 70 belangstellenden waren aanwezig op de avond. Zij kregen de gelegenheid om tijdens deze avond hun opmerkingen en ideeën over het gebied te delen. ”Ons doel is om uiteindelijk een visie op te stellen voor de spoorzone waarin zoveel mogelijk mensen zich herkennen”’aldus de gemeente Doetinchem.

Het eerste half uur van de bijeenkomst stond in het teken van een presentatie door projectleider Jeroen Nieuwenhuis van gemeente Doetinchem en Jasper Nijveldt van stedenbouwkundigbureau Karres en Brands. Karres en Brands wordt ingehuurd door de gemeente in om alle ideeën en wensen te vertalen naar een schets voor het gebied. Deze schets vormt de basis van de uiteindelijke visie voor de spoorzone.

Tijdens de bijeenkomst zijn de eerste concept schetsen voor het gebied gedeeld. Tijdens een interactieve werksessie konden de deelnemers hierop reageren. Ideeën over de verkeersroutes, nieuwe bebouwing zoals hoogbouw en het betrekken van de Oude IJssel bij het gebied zijn gedeeld.

© Foto: gemeente Doetinchem