Van 1 tot en met 8 november is de Week van de Pleegzorg. Een week waarin de gemeente Lochem extra aandacht geeft aan pleegzorg. Middels informatie wordt er uitgelegd wat er voor veel kinderen cruciaal is: een stabiel en veilig thuis.

Woensdagmorgen 1 november zal wethouder Wendy Goodin het startsein voor de Week van de pleegzorg in de gemeente Lochem. Zij doet dit door bij het dorpshuis ‘Ons Huis’ in Almen een deurmat met daarop ‘jouw huis een tweede thuis’ neer te leggen. Deze deurmat symboliseert het welkom heten van een pleegkind in jouw huis. Deze deurmatten worden die dag op meerdere plekken in de gemeente neergelegd.

Op woensdagavond 1 november is er een informatieavond bij het ouder- en kindcafé “De Huiskamer” aan de Burgemeester Leenstraat 11 in Lochem. Vanaf 19:15 uur kan er een kop koffie of thee gedronken worden en om 19:30 uur begint de bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst wordt er uitleg gegeven over wat het pleegouderschap inhoudt maar ook wat de mogelijkheden zijn.

Tegelijkertijd met de informatieavond op 1 november, is er ook een workshop voor bestaande pleegouders over traumasensitief handelen. Pleegouders die bij de gemeente Lochem bekend zijn, hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen.

© Foto: RTV Ideaal