Waterbedrijf Vitens vraag klanten om een buitenkraan waar de monsternemers gebruik van kunnen maken voor het nemen van monster van het drinkwater. De vraag is of er 4000 betrokken klanten met een vrij toegankelijke buitenkraan zijn.

Vitens neemt elke dag watermonsters af en zo controleert het bedrijf de kwaliteit van het drinkwater. ”Samen met zo’n 25 collega’s verzorg ik meer dan 80.000 bemonsteringen per jaar, waarvan 16.000 thuis bij onze klanten” aldus Antje Jensma, monsternemer bij Vitens. Het bedrijf wil met de oproep graag buitenkranen gebruiken om de kwaliteit van het drinkwater hoog te houden.

”Door regelmatig te testen kunnen we samen met onze klanten potentiële problemen op tijd opsporen en verhelpen. We komen elk kwartaal langs om te testen. Je hoeft daar zelf niet thuis voor te zijn. Na een paar minuten zijn we weer weg. Zo simpel is het” aldus de monsternemer van het waterbedrijf. Meer informatie over het beschikbaar stellen van een kraan is te verkrijgen via de website van Vitens.

© Foto: