De weekmarkt in Aalten bestaat in november 125 jaar en dat wordt gevierd! De twaalf marktkooplui en marktmeester hebben verschillende acties bedacht om dit jubileum met bezoekers te vieren.

Iedere donderdagmorgen van 8.00 tot 12.00 uur vindt de weekmarkt plaats op de Hoge Blik in Aalten. Door de jaren heen is de markt verandert, nieuwe generaties marktkooplui, nieuwe kramen en nieuwe producten. Uiteraard kan men er nog steeds terecht voor de wekelijkse boodschappen maar steeds vaker weten inwoners de markt te vinden voor de vakspecialisten die staan voor de kwaliteit van hun producten. Toch zijn er in al die jaren ook dingen hetzelfde gebleven: de weekmarkt is een gemoedelijke markt met veel vaste klanten die generatie na generatie terug blijven komen.

Gedurende de maand november zijn er leuke acties om het jubileum te vieren. De feestmaand wordt geopend op 3 november, voor iedere klant staat dan de koffie met wat lekkers klaar. Wethouder Groters is die ochtend aanwezig om de marktkooplieden te feliciteren. Niet alleen de klanten komen generatie na generatie terug, ook de marktkramen gaan van ouders op kinderen door en dus zullen er ook een aantal oudgedienden aanwezig zijn op 3 november. Verder wordt het marktterrein feestelijk aangekleed en wekelijks zal er een folder met aanbiedingen zijn.

© Foto: RTV Ideaal (archief)