© Foto: Provincie Gelderland

Direct na het brugongeval in Lochem zijn alle werkzaamheden voor het project N346 Schakel Achterhoek-A1 stilgelegd. De bouwlocatie van de brug blijft vooralsnog gesloten maar de werkzaamheden aan de nieuwe provinciale weg zijn inmiddels hervat. De parallelweg langs de Kwinkweerd zal dit voorjaar vrijwel klaar zijn, dit laat de provincie Gelderland weten.

De bouwlocatie van de Nettelhorsterbrug is afgesloten door de Arbeidsinspectie voor onderzoek. Over de toedracht van het ongeval is nog niets bekend. Dat zal nader onderzoek moeten uitwijzen. Het is nog niet bekend wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft. De komende periode brengt de provincie als opdrachtgever samen met bouwbedrijf BAM in beeld wat het ongeval voor de uitvoering en planning van de bouw van de brug betekent.

Het einde van de wegwerkzaamheden aan de parallelweg langs de Kwinkweerd is in zicht. De afgelopen maanden is de bestaande verharding verwijderd, nieuwe riolering aangelegd en de fundering van de parallelweg en het voetpad aangebracht. In drie fasen worden de werkzaamheden aan de parallelweg afgerond. Vanaf 3 april asfalteert BAM de eerste delen en leggen ze het voetpad aan, begin mei zijn de asfalteringswerkzaamheden klaar.