Energiebesparing is een actueel onderwerp waar veel inwoners en ondernemers van de gemeente Bronckhorst dagelijks mee bezig zijn. Graag hoort de gemeente wat mensen doen om energie te besparen, voor de portemonnee en voor het milieu.

Als StadsLAB opdracht gaan studenten van Saxion Hogeschool daarom in verschillende kernen in de gemeente met mensen in gesprek over hun visie op een duurzame samenleving. Iedereen kan creatieve, unieke ideeën voor energiebesparing, die kunnen bijdragen aan het voorkomen of verlagen van een hoge energierekening, met de studenten delen. Uit alle opgehaalde ideeën kiest een jury het Beste Idee voor Energiebesparing. De winnaar ontvangt een goed gevulde energiebox van de gemeente Bronckhorst, om deze winter het energieverbruik nog wat te kunnen verlagen. Wethouder duurzaamheid Wilko Pelgrom is ervan overtuigd dat veel mensen al enorm inventief zijn. Het winnende idee dragen we daarom graag breed uit en nemen we het mee in onze acties tegen energiearmoede.” Vertelt hij.

Heb jij een goed idee over energiebesparing en lijkt het je wat om het door de studenten uit te laten werken? Stuur dan jouw idee voor 18 oktober 2022 in via www.op-morgen.nl/energiebesparen/