Trots op de Achterhoek, Elver, het Binnenstadbedrijf en De Graafschap hebben vanaf vrijdag een eigen tijdelijke winkel in de binnenstad van Doetinchem. Met onder meer Elver-cliënten als personeel hopen de partijen de Achterhoek aan de man te brengen.

In de winkel worden naast De Graafschap-merchandise en Trots op de Achterhoek-producten, artikelen die door cliënten van zorginstelling Elver zijn gemaakt en olifanten-beeldjes van de Elephant Parade verkocht. “Naast de maatschappelijke bijdrage is het voor De Graafschap een mooie mogelijkheid voor extra promotie en zichtbaarheid van onze club, middenin het hart van onze regio”, aldus commercieel manager Henk Bloemers van De Graafschap. De winkel is op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag open. De bemensing van de pop up-store aan de Catharinastraat wordt deels gedaan door cliënten van Elver, naast vrijwilligers van Mooi Koor Man en Trots op de Achterhoek. “Het is erg leuk om dat we op deze wijze een link kunnen leggen met onze zorgverlening”, aldus Ric Engelberts, Manager Dagbesteding van Elver. “Het project past prima bij onze visie om deelname aan de samenleving te stimuleren door kansen te benutten.”

De tijdelijke winkel opent vrijdag voor het eerst de deuren. Bij een succesvolle testfase blijft de winkel bestaan. “Voor het behalen van onze doelstellingen willen we de binnenstad meer verbinden met partners uit verschillende sectoren en de regio Achterhoek”, aldus Jos Tiemessen van het Binnenstadbedrijf. “In deze pilot, met hopelijk een blijvend vervolg, komt dat allemaal samen.”

Foto: Binnenstadbedrijf Doetinchem

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8