Maandag middag kreeg een wijkagent een melding dat er een winkeldief was betrapt bij een supermarkt in Lochem. Omdat de verdachte niet meewerkend was, is er met enige voorrang naar de betrokken supermarkt gereden en is er een extra koppel ter plaatse gekomen. Dit doet de politie uit voorzorg, omdat de wijkagent vaak solo diensten draait.

Ter plaatse leek de verdachte wat gekalmeerd. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan andere agenten. Zij hebben de verdachte overgebracht naar het politiebureau in Zutphen. De verdachte is bij aankomst aan het politiebureau voorgeleid voor de Hulp Officier van Justitie. Deze toetst of de aanhouding rechtmatig is. Na de voorgeleiding werd de verdachte dusdanig kwaad, dat hij dreigde zichzelf wat aan te doen. Uit voorzorg is de verdachte ontdaan van zijn kleding en is hem een zogeheten scheur overall aangedaan.

Aangezien de verdachte nog meerdere boodschappen bij zich had die niet aantoonbaar waren op andere kassabonnen, heeft de politie verder onderzoek ingesteld. Daaruit is gebleken dat de verdachte ook bij een andere winkel in Lochem goederen had ontvreemd. Voor beide zaken wordt de verdachte verhoord bij de het Verdachten Afhandel Team(VAT) en zal de Officier van Justitie een beslissing nemen over deze zaak.

Foto: Politie Nederland