Anush Babajanyan, winnaar van World Press Photo 2023 in de categorie langetermijnprojecten, komt naar Zutphen. Op 15 juli vertelt zij over haar werk in de Walburgiskerk. De lezing (in het Engels) begint om 20.00 uur. Het is een van de extra activiteiten in de Walburgiskerk rondom de internationale fototentoonstelling.

Babajanyan won met haar serie “Battered Waters” over watermismanagement in Centraal-Azië. Door de ineenstorting van de Sovjet-Unie begin jaren negentig kampten de landen van Centraal-Azië met milieuproblemen en een gebrek aan coördinatie rond het water dat ze deelden. Om de watercrisis in de regio aan te pakken en problemen met waterbeheer in beeld te brengen, reisde Babajanyan naar vier landen in Centraal-Azië, waar Kirgizië en Tadzjikistan de stroom van de twee grote rivieren van deze regio naar Oezbekistan en het waterdorstige Kazachstan beheersen.

Babajanyan richt zich in haar werk als fotograaf op sociale en persoonlijke verhalen. Ze is lid van VII Photo en is een National Geographic Explorer. Haar fotografie is gepubliceerd in The New York Times, The Washington Post, National Geographic, Foreign Policy Magazine en andere internationale media. De lezing duurt van 20.00 uur tot circa 21.30 uur. Iedereen met een ticket voor de lezing kan al vanaf 19 uur de tentoonstelling bekijken.

© Foto: World Press Photo Zutphen 2023