De Graafschap neemt Tristan van Gilst over van promovendus PEC Zwolle. De twintigjarige aanvaller tekent in Doetinchem een contract voor een jaar, met een optie voor een extra seizoen en sluit aan bij het eerste team.

Van Gilst doorliep de jeugd bij amateurclub AFC uit Amsterdam voordat hij in de zomer van 2021 overstapte naar Overijssel. Het daaropvolgende seizoen maakte hij zijn debuut voor PEC Zwolle, in het duel met Ajax. In de zomer daarop tekende hij een contract bij PEC, maar de afgelopen jaargang speelde hij uitsluitend voor de beloften van de Blauwvingers. In 23 wedstrijden voor het team kwam hij tot een totaal van negen doelpunten en vijf assists. Zijn aflopende contract werd niet verlengd.

Hoofd scouting Richard Roelofsen ziet Van Gilst als een speler die op meerdere posities inzetbaar is: “In de speelwijze die wij voor ogen hebben is Tristan een speler die met zijn fysieke en technische vaardigheden ons kan versterken. Tristan is een speler die in zichzelf wil investeren en in De Graafschap een club ziet waar voor hem kansen en uitdagingen liggen. We zijn blij dat Tristan ervoor heeft gekozen om bij ons te spelen.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto: De Graafschap Media