Sinds 1993 heeft de dorpskerk in Dinxperlo een Carillon. Het carillon kwam tot stand op initiatief van de toenmalig burgemeester van Dinxperlo de heer L. van As. Dit naar aanleiding van een afspraak tussen burgemeester van As en de industriekring Dinxperlo. Het carillon neemt in Dinxperlo een bijzonder plaats in, het hoort bij Dinxperlo. Het is in 1993 gerealiseerd naast de schenkingen uit het Dinxperlose bedrijfsleven door schenkingen van de inwoners van Dinxperlo. In september 1993 is Roel Smit benoemd tot beiaardier van Dinxperlo. Hij heeft tot zijn pensioen elke vrijdagmiddag een uur gespeeld tijdens de weekmarkt. 

Per 1 januari 2008 is zijn plek overgenomen door Jan Willem Achterkamp. Ook hij speelt op de vrijdagmiddag tijdens de weekmarkt, helaas niet meer wekelijks maar op de 1e en 3e vrijdag van de maand. Jan Willem Achterkamp heeft in 2015 het Dinxperlo’s Beaardboek geschreven. Het eerste exemplaar is tijdens de Open Monumentendag overhandigd aan de wethouder van cultuur van de gemeente Aalten, Henk Rijks. 

Op 1 september 2023 stopt Jan Willem Achterkamp na 15 jaar als beiaardier van Dinxperlo, maar gelukkig is er een vervanger gevonden. Bauke Reitsma, Stadsbeiaardier te Almere, Baarn, Bathmen, Deventer en Weesp, gaat zijn taak overnemen. Bauke speelt op de 1e en 3e vrijdagmiddag van de maand vanaf 15.30 uur.

© Foto: Sweelinck Festival Deventer