© Foto: Tuinderij De Veldhof

Groenten oogsten naar eigen wens, wanneer het jou uitkomt. Vers, lokaal en op natuurlijke wijze geteeld. Dat kan weer vanaf woensdag 8 mei op tuinderij De Veldhof in Joppe. Naast groenten oogst je ook verse kruiden en zo nu en dan fruit zoals frambozen, bessen en rabarber. Daarnaast kan er in de zomermaanden ook bloemen worden geplukt.

In de vorm van een abonnement kan er in de periode mei tot en met december wekelijks, elke woensdag tot en met zondag, worden geoogst. Tijdens het zelfoogstseizoen zijn onder meer sla, andijvie, zomerwortel, courgette, tuinbonen, peulen, paksoi, bieten, snijbiet, peterselie, aardappel, ui en knoflook te verwachten. In de tunnelkas van 120 vierkante worden tomaten, komkommers, peper en paprika gekweekt.

De tuinderij is centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar vanuit Gorssel, Epse en Eefde. De teeltbedden met groenten zijn overzichtelijk en ruim ingedeeld en liggen dicht bijeen. Een tekening van de tuin wijst de weg en bij elk gewas vind je een bordje met oogstinstructies. Voor mensen die meer willen weten over het oogsten en de abonnementen is er een (inloop) informatiemiddag. Op zondag 21 april legt tuinder Valérie het principe van het zelfoogsten uit en laat zij je zien hoe je diverse soorten groenten kunt oogsten.

Tuinderij De Veldhof is een gemeenschapsproject, begonnen door mensen uit Gorssel die lokaal willen eten en op de meest natuurlijke manier geteeld. De Veldhof is een Permacultuur tuin. Naast de moestuin en het voedselbos is voorlichting een belangrijk doel. Daarom worden er cursussen verzorgd over bijvoorbeeld natuurlijke voeding en het natuurlijk moestuinieren.