Bijna zestig kinderen waren dinsdag te gast bij De Graafschap op stadion De Vijverberg in Doetinchem. Het Slingeland Ziekenhuis had een aantal jonge patiënten uitgenodigd voor de dag, met als hoogtepunt een ontmoeting met de spelers.

“De kinderen zijn eerst even wat zenuwachtig, maar alles gaat heel laagdrempelig”, vertelt Veronie Gebbinck van het Slingeland Ziekenhuis, als organisator betroken bij de dag. “Hierdoor zijn ze comfortabel en durven ze alles te vragen, ze stellen ook hele leuke vragen.” Het ging volgens linksback Alexander Büttner alle kanten op: “Of we wel eens rood hebben gekregen, wie ons idool is, met wie we een dagje zouden willen ruilen, dat soort vragen werden er gesteld”, somt Büttner op. “Je kunt zien dat de kinderen allemaal hun best hebben gedaan. Als je ook ziet hoe blij ze zijn dat wij hier zijn, dat geeft veel voldoening.”

De jonge astmapatiënt Jidde bracht zijn broertje Mitz mee naar De Vijverberg. De jonge broers genoten met volle teugen. “Ik ben vaak bij het Slingeland Ziekenhuis en in de brief stond dat ik een familielid, vriendje of vriendinnetje mee mocht meenemen en dat is mijn broertje geworden.”, vertelt de enthousiaste Jidde. Mitz twijfelde geen moment en ging even enthousiast mee met zijn grote broer: “Ik vind het een hele leuke dag, want ik hou ook heel erg van voetbal. Ik vind het ook heel leuk en fijn dat Jidde mij als broertje heeft uitgekozen dat ik mee mag.”

Sinds 2020 organiseren het Slingeland en De Graafschap in ieder geval twee keer per jaar samen een activiteit, zo was een deel van de selectie een aantal maanden geleden nog in het ziekenhuis op bezoek. “Dit soort dagen zijn heel erg belangrijk voor kinderen die normaal gesproken moeilijk naar het stadion kunnen komen vanwege hun aandoening”, benadrukt Gebbinck. “Alle kinderen zijn gekomen die uitgenodigd zijn, dus dat laat wel zien hoe belangrijk de kinderen en ouders dit vinden.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

© Foto: REGIO8