Zaterdag ontvingende heer Bennie Peppelman en mevrouw Manon ten Dam een Zilveren Knoop. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst voor veteranen. Het college van B&W van de gemeente Lochem kent de Zilveren Knoop aan hen toe als blijk van waardering voor hun bevlogen inzet voor de veteranen in de gemeente Lochem.

Bennie Peppelman en Manon ten Dam spannen zich al meer dan 15 jaar in om elk jaar veteranen van de gemeente Lochem te ontvangen en te herdenken. Een blijk van erkenning en waardering voor hun waardevolle inzet voor de vrede. Bennie is voormalig medewerker van de buitendienst van de gemeente, beheerder van de begraafplaats Gorssel en nu in dienst bij Circulus. Hij haalde veteranen op voor de bijeenkomst en zorgde voor een ontvangst in de aula van de begraafplaats in Gorssel.

Manon is leerkracht aan de Joppeschool. Zij zorgde samen met kinderen van groep 8 dat de oorlogsgraven in Gorssel schoon waren en de twee monumenten voorzien van bloemen. De kinderen maakten ook hapjes en hielpen bij de bediening. Een bijzondere traditie. De aanwezige veteranen, vaak uit de nabije omgeving van Gorssel, hebben dit ook altijd zeer gewaardeerd.

Bennie en Manon hebben zich jarenlang met hart en ziel ingezet voor de veteranen. Veteranen zijn een speciale groep inwoners van de gemeente. Bennie en Manon zorgden altijd voor een perfecte organisatie. De bijdrage van de kinderen maakte de ontvangsten bijzonder. Voor veteranen én voor de kinderen. Het is fijn om Bennie en Manon in het zonnetje te kunnen zetten en met het toekennen van de Zilveren Knoop. Een blijk van waardering voor hun inzet.

© Foto: gemeente Lochem