Donderdagavond ontving Theo Linthorst uit handen van burgemeester Sebastiaan van ‘t Erve een Zilveren Knoop. Dit gebeurde tijdens het afscheid van zijn politieloopbaan in Brasserie Woods in Barchem. Het college van B&W kent de Zilveren Knoop aan Theo Linthorst toe als blijk van waardering voor de manier waarop hij zich in de samenleving onderscheidt. Met grote kennis en bevlogenheid heeft hij zich ingezet voor de inwoners van de (voormalige) gemeente Gorssel, en na de gemeentelijke herindeling voor alle inwoners van de gemeente Lochem.

”Tegenwoordig komt het niet vaak meer voor dat agenten heel lang in dezelfde gemeente werken. Theo Linthorst komt nog uit de tijd dat dat wel regelmatig gebeurde. Zo heeft hij een nauwe band met de gemeente en een grote kennis van problematiek door de jaren heen kunnen opbouwen. Een gebeurtenis van nu kan zomaar verband houden met een incident uit het verleden. Theo is de verbinding tussen inwoners en medewerkers van instellingen, gemeente en politie. Hij is heel toegankelijk en altijd bereid om mee te denken. Een agent waarop je kunt bouwen!”

Theo Linthorst ging in 1978 naar de politieschool en werd op 1 april 1979 wachtmeester der Rijkspolitie in de functie van lid landgroep in het district Apeldoorn, groep Apeldoorn. In 1997 werd Theo medewerker basispolitiezorg A in het district IJsselstreek team Gorssel/Lochem. In 2003 is hij bevorderd naar senior gebiedsgebonden politiezorg in de functie van wijkagent in de wijk Gorssel/Eefde/Epse. In 2011 werd hij wijkagent instellingen voor de instellingen in de IJsselstreekgemeenten Brummen, Zutphen en Lochem.

Foto: RTV Ideaal (archief)