Met tassen vol zelfgemaakte kerstboomdecoratie trokken leerlingen van het Zone College vrijdag de binnenstad in om de zestien kerstbomen van 3 meter hoog rondom de Catharinakerk te versieren. Woensdag worden nog eens 100 kerstkransen uitgedeeld aan binnenstadondernemers. Hiermee brengen de leerlingen van de school de kerst naar het centrum van Doetinchem.

Het project, dat onderdeel is van de campagne ‘Doetinchem VerbindT’ is een samenwerking tussen Binnenstadbedrijf Doetinchem en onderwijsinstelling Zone College. “Met de campagne willen wij aandacht vragen voor de natuurlijke schoonheid van de regio en de verbondenheid met elkaar in tijden van verdeeldheid”, legt Sanne de Rijcke van Binnenstadbedrijf Doetinchem uit. De leerlingen van de school maakten in de afgelopen periode een honderdtal kerstkransen voor ondernemers in de binnenstad. Daarnaast hebben de leerlingen duurzame kerstdecoratie ontworpen om de kerstbomen op het plein aan te kleden. Wekenlang hebben de leerlingen bij allerlei praktijklessen invulling gegeven aan het project, waarbij duurzaamheid de belangrijkste voorwaarde was voor het produceren van de houten sterren, kerstballen en andere figuren.

Met de campagne ‘Doetinchem VerbindT’ brengen Binnenstadbedrijf Doetinchem en het Stadsmuseum een eerbetoon aan de natuur in de regio Achterhoek, middenin de Doetinchemse binnenstad. Van vrijdag 10 december tot 10 januari 2022 stralen De Bleek, het Mark Tennantplantsoen, de Catharinatoren en Catharinakerk in sprookjesachtig licht. De locaties symboliseren de vier natuurelementen water (oude IJssel), lucht (toren), aarde (Mark Tennantplantsoen) en vuur (Catharinakerk). Met het aanlichten van deze bijzondere plekken wanen bezoekers zich in de natuur, maar dan in het centrum. Voor bezoekers is het genieten van en tussen de natuurelementen die met elkaar zijn verbonden door licht en de verbondenheid van Doetinchem met de regio representeren.

Foto: Zone.College