Op de beruchte rotonde in Doetinchem waar in oktober een 14-jarig meisje om het leven kwam, heeft onlangs weer een aanrijding plaatsgevonden. Wethouder Rens Steintjes wil begin 2024 de toekomst van de rotonde onderzoeken, maar grijpt niet direct in. Scholen maken zich ondertussen grote zorgen over de veiligheid van hun leerlingen. “Soms staat de directeur ’s ochtends zelf bij de rotonde het verkeer te regelen” laat Steintjes weten aan Omroep Gelderland.

Anderhalve maand geleden overleed een 14-jarige scholier door een ongeval op de rotonde tussen het Zaagmolenpad en de Energieweg. De Fietsersbond voert al jaren actie voor meer veiligheid op de rotonde. Zo is een andere rotonde op de Energieweg deels afgesloten. Eerder deze maand plaatste de gemeente waarschuwingsborden in de berm. Ook zijn er pijlen op de weg geplaatst. In het verleden is het fietspad zelfs verlegd.

De gemeente Doetinchem is voorlopig niet van plan om naar aanleiding van de aanrijding van maandagmiddag nog meer stappen te ondernemen. Zo laat de gemeente weten deze maand nieuwe borden geplaatst te hebben op alle rotondes waarbij fietsers in twee richtingen mogen oversteken.

© Foto: Omroep Gelderland