Een deel van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Zutphen wordt deze week opnieuw geteld. Bij negen van de 35 stembureaus worden de stembiljetten opnieuw tevoorschijn gehaald, om na te gaan of er foutjes zijn gemaakt. Dit meldt Omroep Gelderland.

Dat bleek maandagochtend bij een vergadering van het Central Stembureau, die de uitslag van de verkiezingen vaststelt. “Met name het feit dat er tien stembiljetten minder geteld zijn roept vragen op. Eén stem meer of minder kan verschil maken”, zei burgemeester Annemieke Vermeulen over de hertelling. Bij één stembureau zijn volgens Vermeulen tien stembiljetten minder geteld dan er uit zouden zijn gebracht. “Dat roept vragen op”, zegt de burgemeester. “Het blijft natuurlijk mensenwerk, maar wij vinden dat er geen enkele twijfel mag zijn over de uitslag van de verkiezingen.”

Om de twijfel weg te nemen gaat er dus opnieuw geteld worden. Niet bij alle 35 stembureaus, maar op negen locaties worden de biljetten deze week opnieuw bekeken. Later deze week zal duidelijk worden of een hertelling een verschuiving op gaat leveren qua zetels.