© Foto: Frank Mossink

Na een succesvolle eerste editie, is Zutphen Pride in juni terug met een bomvol programma: meerdere dagen, meerdere locaties en veel mooie activiteiten. De tweede editie van Zutphen Pride heeft als thema ‘verbinding’. Dat is onder andere zichtbaar in de samenwerking met ondernemers en verschillende culturele partijen in de stad.

Op zaterdag 8 juni wordt er om 16:15 uur verzameld op het stadhuisplein. Daar start na enkele inspirerende toespraken de Pride Walk. Met deze kleurrijke wandeltocht door het centrum van Zutphen laat de lhbtq+-gemeenschap zichzelf zien. Ter voorbereiding op de Pride Walk, biedt Musea Zutphen ruimte om spandoeken te maken.

’s Avonds is Het Koelhuis de locatie voor het Pride Festival, met een divers programma vol vermaak, inspiratie en ruimte voor ontmoeting en gesprek. Onder andere verzorgt Pride Comedy een uur stand-up met komieken uit de lhbtq+-gemeenschap, leidt dragqueen Rose Murphy een muzikale bingo en interviewt burgemeester Wimar Jaeger politica Lisa van Ginneken. Queer rapper King Faisel sluit samen met dansers de dag af met een spetterend optreden.

Het Koelhuis is de hele avond verder de plek voor een drankje, wat te eten, te dansen en andere gezellige activiteiten. Doorlopend is een informatiemarkt te bekijken, kunst te koop en de foto-expositie Queer in Zutphen is te zien. In het Luxor Theater is zaterdagochtend tegen betaling de documentaire Waves of Burlesque te bekijken, en ’s middags de film Stage Mother. In de tuin van Dat Bolwerck stappen bezoekers in de theatrale ervaring Queertopia, een conversiemachine waar je hoe dan ook queer uit komt. In de Martinuskerk te Warnsveld wordt een Pride Kerkdienst gehouden.