©️ Foto: REGIO8

Meer dan tweeduizend wandelaars begonnen woensdagochtend aan de achttiende editie van de Achterhoekse Wandeldagen. Voorzitter Jo Weijers is blij dat de grote aantallen wandelaars weer mogen starten aan hun tocht.

“We zitten weer vol enthousiasme, die energie krijgen wij van de wandelaars die er weer zijn”, zegt Weijers. “Daar doen wij het voor!” De wandeltochten komen elke dag door andere gemeentes zoals Montferland en . Op de eerste dag lopen de wandelaars een route door Bronckhorst. “Deze route heeft hele mooie verharde paden, bospaden, de route is erg afwisselend met prachtige natuur”, zegt Weijers. “Dat geeft echt een goed gevoel aan mensen. Ik merk zelf dat de inspanning zoveel ontspanning oplevert.”

De wandelaars zijn blij met het gunstige weer, en de ontspannen sfeer die er tijdens de wandeltocht heerst. “Het is niet te warm en geen regen, dat is echt fijn”, zegt een wandelaarster. “Daardoor is onze tas ook niet zo zwaar, we hebben alle regenkleding thuis kunnen laten.”

Voor Weijers zal dit zijn laatste editie van de Achterhoekse Wandeldagen als voorzitter zijn. “Ik heb dit nu acht jaar gedaan, mijn termijn zit er eigenlijk wel op”, zegt Weijers. “Het is ook wel eens leuk als iemand anders de inspiratie heeft om dit te gaan doen.” Hij kijkt met trots terug op wat zijn team van vrijwilligers al die jaren voor elkaar hebben weten te boksen. “Het is gewoon een geoliede machine, dat zie je vandaag ook terug. Alles valt op zijn plek, alles loopt lekker.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8