Portiers, leidinggevenden en exploitanten van Zutphense horecabedrijven oefenden afgelopen week samen met de politie in het omgaan met lastige bezoekers. Het komt regelmatig voor dat medewerkers in de horeca te maken krijgen met agressieve en vervelende bezoekers. Bij Café Pico aan de Lievevrouwestraat werden dergelijke situaties nagespeeld tijdens rollenspellen met acteurs.

De organisatie lag in handen van de gemeente Zutphen. Deskundigen van Hartman & Poortvliet verzorgden de training, maar de input kwam van de horecaondernemers zelf. Het oefenen met voorbeelden uit de praktijk zorgt ervoor dat medewerkers voorbereid zijn op vervelende situaties en dat ze weten hoe ze moeten handelen. De horecamedewerkers leerden om op de juiste manier te reageren en de situatie niet te laten escaleren.

Bij de training was de politie ook aanwezig. Juist bij een mogelijke escalatie is het fijn om een goede samenwerking te hebben met de nachthoreca. De training is één van de actiepunten uit het overleg ‘Veilig Uitgaan’. In dit overleg werken nachthoreca, politie en gemeente samen aan een groter veiligheidsgevoel bij uitgaanspubliek, omwonenden, personeel en hulpverleners.

© Foto: Gemeente Zutphen