De Graafschap is er vrijdagavond niet in geslaagd om een thuisoverwinning te boeken op MVV Maastricht. De Superboeren liepen tegen een 1-3 nederlaag aan; de doelpunten werden gemaakt door Toshio Lake, Philip Brittijn, Mart Remans en Sven Blummel.

Interim-trainer Jan Vreman gaf Jeffry Fortes, Mees Kaandorp en Camiel Neghli een basisplaats tegen de Limburgers. Na een goed begin, waarin De Graafschap fel was en kort erop zat, namen de bezoekers de leiding. Een snelle uitbraak werd door Lake gepromoveerd tot doelpunt. De aanvaller verschalkte doelman Hidde Jurjus met een lob en tekende voor de 0-1. De Superboeren antwoordden meteen; uit de eerste beste aanval maakte Winterswijker Brittijn er met een ziedend schot 1-1 van.

In het tweede bedrijf was Schuurman – voor de derde keer deze wedstrijd – dicht bij een doelpunt. De middenvelder volleerde de bal op de lat. Vrijwel uit het niets kwam MVV op voorsprong. Remans schoot de bal vanaf eigen helft achter Jurjus (1-2). Na driekwart wedstrijd ging Jonathan Vergara Berrio op avontuur en zag vervolgens zijn uithaal eenvoudig gepakt worden door Romain Matthys, de doelman van de gasten. In plaats van de gelijkmaker, waarnaar De Graafschap wel nadrukkelijk zocht, viel de derde Limburgse treffer. Blummel haalde uit de draai uit en zag de bal achter Jurjus belanden.