De tweede fase van het Saronixterrein kan van start, dat heeft het college van b&w van de gemeente Doetinchem besloten met een principemedewerking. De Doetinchemse initiatiefnemer Rinx vastgoedontwikkeling werkt een plan uit voor twaalf unieke starterswoningen. De woningen zijn verdeeld over drie zogeheten startervilla’s. Eind 2022 kunnen de woningen tegenover de Lidl-supermarkt staan.

Een startervilla is een betaalbare woonvorm, waarbij vier compacte woningen van drie woonlagen samen een villa vormen. Initiatiefnemer Rinx legt uit: “Door de woningen zij aan zij in de vorm van een molenwiek te plaatsen, heeft iedere woning een eigen voorkant. Deze plaatsing geeft een bewoner het gevoel van een vrijstaande villa met veel daglicht en privacy” aldus wethouder Ingrid Lambregts van Wonen.

Nu de principemedewerking is verleend, kan initiatiefnemer Rinx verder met de benodigde planuitwerking en procedures. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven. De eerste fase van het Saronixterrein ging vorig jaar van start. Alle bouwkavels uit die fase zijn verkocht.

Foto: Wenink Holtkamp Architecten