© Foto: RTV Ideaal (archief)

Bij een grote controle langs de de A18 bij Didam zijn er donderdag 24 auto’s in beslag genomen, ook heeft de belastingdienst ruim 22.000 euro aan openstaande schulden weten te innen. De controle was een samenwerking van de politie, Belastingdienst, douane en de Koninklijke Marechaussee.

Bij de urenlang controle op de parkeerplaats Stille Wald werden honderden automobilisten, komend vanaf de A12, gecontroleerd. Ook stonden er zogeheten ANPR-camera’s, om kentekens te registreren van voertuigen die in bijvoorbeeld de politiesystemen voorkomen. De Belastingdienst wist ruim 20.000 euro aan onbetaalde rekeningen te innen. Ook werden 24 auto’s in beslag genomen waarvan de helft afgevoerd werd. De politie deelde tientallen boetes uit voor diverse verkeersovertredingen zoals een verlopen APK, kapotte verlichting, het rijden zonder rijbewijs of kentekenbewijs en het vasthouden van een mobiele telefoon.

Een vrachtwagenchauffeur kreeg een proces-verbaal omdat hij niet de 11 uur lange rustpauze had genomen. Naast de meerdere kleinere overtredingen werden er ook drie mensen aangehouden voor rijden onder invloed. Ook is er bij één voertuig stekjes van vermoedelijk wiet aangetroffen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8 en 112-Achterhoek-nieuws.nl

© Foto: RTV Ideaal (archief)