De gemeente Doetinchem en Sité laten samen 73 toekomstbestendige woningen bouwen in De Kwekerij in Doetinchem. Na een aanbesteding hebben zij deze opdracht gegund aan BAM Wonen. Daarnaast zal Welling Bouw nog eens 18 koopwoningen bouwen. Beide partijen sloten het beste aan bij de vraag naar circulair, biobased en natuurinclusief bouwen. De Kwekerij wordt een duurzaam woongebied, met in totaal 140 woningen. Op dit moment wordt het gebied bouwrijp gemaakt.

De Kwekerij, grenzend aan de Kapperskolk, krijgt een groene uitstraling en grote biodiversiteit. Er komen 140 bijna-energieneutrale woningen, gebouwd met respect voor de natuur . Een prettige plek om te wonen omdat er ruimte is voor ontmoeting in de vorm van buurttuinen en (natuurlijke) speelplekken. BAM Wonen gaat onder de naam WeideWald 41 koop- en 32 huurwoningen ontwikkelen voor starters, gezinnen en senioren. Welling Bouw gaat aan de slag met nog eens 18 koopwoningen in gebied BuitenGewoon.

Vanuit het hele land is de aanbesteding voor De Kwekerij met grote interesse gevolgd. De Kwekerij geldt als een voorbeeld voor moderne woningbouw. De selectie van ontwikkelaars vond plaats op basis van de visie op het plangebied, de schetsontwerpen en duurzaam bouwen/gebruik van materialen volgens het principe van Het Nieuwe Normaal.

© Foto: MIX architectuur