© Foto: RTV Ideaal

Ab Wisselink exposeert van januari tot en met maart met foto’s in het gemeentehuis van de gemeente Bronckhorst. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De collectie is tijdens openingstijden van het gemeentehuis te zien. Wanneer mensen het gemeentehuis binnenlopen, hangen de foto’s in de ruimte direct rechts van de ingang. De toegang is gratis.

Ab Wisselink (1953) is geboren in Halle en groeide op het platteland op. Hij werkte als onderwijzer en directeur op vijf basisscholen. De natuur is zijn grote passie en levert hem een onuitputtelijke bron van inspiratie op voor het maken van foto’s. Hij probeert het plezier dat hij zelf aan de natuur beleeft met zijn foto’s over te dragen aan anderen en hoopt daarmee een bijdrage te leveren aan de instandhouding van al het moois dat er om ons heen te zien is. Naast het maken van realistische foto’s zoekt Ab bij de nabewerking van foto’s naar mogelijkheden om op een natuurlijke manier iets toe te voegen aan de oorspronkelijke beelden. In de serie ‘DubbelVerbeeld’ roept hij bij de kijker verwondering op door telkens twee van zijn foto’s samen te voegen tot een nieuw beeld. Wie goed kijkt herkent de twee oorspronkelijke foto’s, terwijl het nieuwe beeld een bijzondere sfeer oproept. Een deel van de foto’s zijn te zien op www.abwisselink.nl

Met de exposities biedt de gemeente Bronckhorst lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken.

© Foto: RTV Ideaal (archief)