Groene vingers, hart voor dieren of juist oog voor techniek, bij Zone.college is er altijd een mbo-opleiding die aansluit bij talenten en interesses. In alle opleidingen speelt de praktijk een belangrijke rol en is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Kennismaken met het groene mbo kan op vrijdag 27 januari 2023 tijdens de open dag in Doetinchem. Van 15.00 tot 20.00 uur presenteren die dag alle groene mbo-opleidingen zich en geven docenten en studenten uitleg over onder meer het onderwijs, de (internationale) projecten en de begeleiding tijdens een opleiding.

“Met workshops, presentaties en demonstraties krijgen bezoekers een actueel beeld van de groene beroepsmogelijkheden en opleidingen. Enthousiast worden, daar gaat het om. Want het groene mbo biedt hele diverse en leuke opleidingen!”, vertelt Ellen Laurensse, locatieverantwoordelijke in Doetinchem. En of het nu gaat over de opleiding Dierverzorging, Veehouderij, Groen, grond & infra of Tuin & landschap, in alle mbo-opleidingen staat leren in de praktijk centraal. Studenten werken vanaf het begin aan beroepsopdrachten, die worden uitgevoerd in én voor de beroepspraktijk. Tijdens de lessen op school en op verschillende praktijklocaties doen studenten kennis en ervaring op en ontwikkelen ze hun vaardigheden. Veel studenten lopen stage bij bedrijven in de regio.

Met een diploma mbo-groen op zak hebben studenten veel mogelijkheden. De groene sector biedt namelijk verschillende banen, op diverse niveaus en in diverse branches. Er zijn in de Achterhoek, en ook daarbuiten, veel werkgevers in de agro en food business. En met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid worden er veel nieuwe banen gecreëerd.

© Foto: Zone.college