De spanning stijgt in de Achterhoek als de regio zich klaarmaakt voor het Achterhoeks Buutkampioenschap. Dit jaar strijden weer acht getalenteerde deelnemers uit de regio om de titel van “Kampioen van het Lachen.” De deelnemers zijn sowieso de top 3 van vorig jaar, Daniel Schmitz, Oscar van Leeuwen en Harry Nordkamp. Dit wordt aangevuld met prijswinnaars uit voorgaande jaren, zoals Vincent Nijhof, Lambert Jan Koops en Niels Berendsen. Het achttal wordt gecompleteerd met Mathilde Geerds en Paul Wiefferink.

“Een mooi kleurrijk gezelschap”, aldus voorzitter Maurice Scholten. “De avond belooft niet alleen hilarische acts, maar ook een gezellige sfeer waarin de gemeenschap samenkomt om te genieten van een heerlijke dosis humor. Van onverwachte plotwendingen tot onweerstaanbare komische timing, het Buutkampioenschap zal iedereen laten zien waarom de Achterhoek bekend staat om zijn humor.”

Op 25 november komen de deelnemers samen in Dorpshuus in Varsselder om hun beste buuts te presenteren. Het publiek kan verwachten aan een avond vol lachen, gieren en brullen terwijl de komieken hun grappigste acts opvoeren. De acht deelnemers hebben hun buuts met liefde en toewijding geschreven en ze zullen het podium betreden met de vastberadenheid om de toeschouwers een onvergetelijke avond te bezorgen.

Het Achterhoeks Buutkampioenschap is een podium waarop lokale en regionale talenten schitteren en waarbij de kracht van humor verenigt en verbroedert. Het belooft een geweldige avond te worden vol humor en entertainment. Toegangskaarten zijn wel nodig voor de avond op 25 november; deze zijn te bestellen door een mail te sturen naar de Carnavalsvereniging in Etten.

© Foto: Niels Berendsen