Het in de toekomst laten verdwijnen van parkeerplekken op de Markt in Winterswijk en het weren van auto’s uit het centrum is voor nu een stap te ver. Een meerderheid in de gemeenteraad van Winterswijk vindt dat er eerst scenario’s moeten worden uitgewerkt voor de herinrichting van de Markt aldus Omroep Gelderland.

Over de precieze inrichting van de Markt werd donderdagavond niet gesproken. Wel kreeg de gemeenteraad kaders aangereikt voor het nieuwe ontwerp, waarbij auto’s in de toekomst van de Markt worden geweerd en parkeerplekken verdwijnen. Winterswijkse ondernemers zijn grotendeels tegen deze plannen. Ook een meerderheid in de gemeenteraad wil eerst een betere afweging maken en tijd pakken om een goed besluit te kunnen nemen.

Raadslid Loes ten Dolle (D66) vergelijkt de herinrichting van de Markt met setjes kleding. “We willen eerst op de paspop zien hoe het setje staat, voordat we een keuze kunnen maken welk setje het mooiste is.” Andere partijen sluiten zich aan bij die gedachte. “Niet meteen de schop in de grond, maar eerst scenario’s uitwerken”, zegt Casper Sonderen van de VVD. In een voorstel dat ook wordt gesteund door Winterswijks Belang, Voor Winterswijk, en het CDA gaat een meerderheid van de gemeenteraad voor de uitwerking van drie scenario’s.

© Foto: Peter van der Wel